Over het resort

Akira Overwater Resort Bigi Pan is Suriname’s nieuwste resort. Het unieke resort is volledig op het water gebouwd en bestaat uit 16 vrijstaande lodges, een sfeervol restaurant en een lobby. De lodges en het hoofdgebouw zijn via houten looppaden met elkaar verbonden. Vanuit de lucht gezien heeft het resort de vorm van een “tilapia”, een veel voorkomende vissoort in Bigi Pan.

Vogelparadijs Bigi Pan

Bigi Pan is een enorm natuurgebied met een landoppervlakte van 68.000 ha en een even groot oppervlakte aan zeewater.  Het is een integrerend gebied van zwampen, mangrovebossen en lagunes. Bigi Pan is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, maar het gebied is ook rijk aan vissen en reptielen. Maar liefst 72 vogelsoorten verblijven permanent in dit unieke natuurgebied, zoals de Rode Ibis. Daarnaast komen er jaarlijks zo’n 50 trekvogels uit Noord-Amerika naar Bigi Pan, zoals de visarend, steltlopers en verschillende soorten sterns.

16 luxe vrijstaande lodges

De royale lodges (50m2) beschikken over een ruim balkon, waar u een prachtig uitzicht heeft over het meer en kunt genieten van een spectaculaire zonsondergang of zonsopkomst. Elke lodge is ingericht voor 3 personen en voorzien van eigen badkamer en toilet.

 

In de vroege ochtend en de late namiddag ziet u de duizenden vogels hun slaapplaats verlaten en ’s avonds weer terugkeren. Een machtig schouwspel. Wilt u echt de schoonheid van Bigi Pan ervaren? Dan is een overnachting in Bigi Pan een “must”. Alleen de adembenemende zonsopkomst en ondergang is al een ervaring op zich!

Faciliteiten

Akira heeft een ruim opgezet restaurant waar dagelijks verse maaltijden worden bereid. Er wordt bij de bereiding van de maaltijden rekening gehouden met uw voedingsrestricties (glutenvrij, vegetarisch etc.)

Er is 24 uur per dag elektriciteit beschikbaar. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.  De elektriciteitsvoorziening is 110 Volt.

Excursies en activiteiten

De volgende excursies en activiteiten zijn inbegrepen bij een meerdaags verblijf:

  • Vaartocht door het intrigerende landschap van Bigi Pan
  • Kaaimannen en reptielen spotten
  • Vogels spotten
  • Daarnaast kunt u deelnemen aan de activiteiten: kajakken, modderbaden.

Wagenwegstraat 24 Paramaribo – Suriname, Zuid Amerika

info@akiraoverwaterresort.com

(597) 410 700

Social media: