Je hoeft maar naar de lege aanmeerspot te kijken en je weet dat de gasten weer uitgetrokken zijn voor een activiteit. Op het AKIRA OVERWATER RESORT in Suriname staat dagelijks een programmabord. Niet alle toeristen doen echter met alles mee. Gisteren hebben Reneé en Mari-Jeanne, respectievelijk dochter en moeder, meegedaan aan modderbaden en vogels spotten.

 

Nauwelijks zijn ze uitgesproken of er vaart een bootje met vissers langs. Herken je meteen hieraan: één man achterin aan het roer, de tweede zit voorin voor de balans en in het midden ligt een grote kast van een vriezer voor de vangst. Voor mens en dier is Bigi Pan een grote voedsel- en eiwitbron.

Vandaag vinden ze het goed zo: gewoon op het resort blijven. Het is ook hun uitcheckdag. “Het liefst waren we nog een dag gebleven. In plaats van twee dus drie nachten. Lekker ontspannen en gewoon niets doen,” zegt Reneé. Zowel dochter als moeder vinden het hier bijzonder op AKIRA. “Het 360 graden uitzicht, niks om je heen dan alleen water en het kan hier zo stil zijn. In Amsterdam waar we vandaan komen, hoor je alleen auto’s, en anders is het een vliegtuig.”

 

De dames maken zich niet druk om de voorbijganger. “Och, dat hoort hierbij.” Wat ze missen is een zwembad. AKIRA is voor hun het eerste waterresort dat ze meemaken. “Onze keus viel hierop omdat we wat anders wilden zien dan alleen het binnenland. In Bigi Pan is AKIRA de enige die drie dagen/twee nachten aanbiedt.”   

Wagenwegstraat 24 Paramaribo – Suriname, Zuid Amerika

info@akiraoverwaterresort.com

(597) 410 700

Social media: