“Verfrissend!” zegt Annet de Grooth terwijl ze naar buiten wijst. Omringd door zoveel water verwondert het niet dat ze hiermee AKIRA in één woord beschrijft. Na een aantal resorts in het binnenland van Suriname te hebben bezocht, is zij nu met haar partner, Gerard de Koning, voor een andere beleving in het AKIRA OVERWATER RESORT in Suriname.

 

Een andere aanrader vindt ze het spotten van slangen en kaaimannen in de avond. Bigi Pan en AKIRA overtreffen hun verwachtingen. “Het gebied staat bekend als vogelrijk, maar zoveel verscheidenheid hadden we toch niet verwacht. De felheid van de kleur van de rode ibis en de roze lijn van flamingo’s aan de horizon. Dat is toch wel bijzonder.”

De Amsterdammers hebben een modderbad achter de rug. Annet: “Ik had wel eens gewerkt in de kibboets in Israël en daar had ik ook een modderbad genomen. Nu kreeg ik de ervaring en hetzelfde gevoel weer terug. Alleen zak je hier dieper weg, maar dat is juist goed, want daar zit de goede klei die je laat drogen op je huid.”

 

Om hun twee weken reis naar Suriname compleet te maken, koos het koppel voor een variatie aan resorts. “Meer om verschillende indrukken te krijgen van het land. Het lastige van hier op AKIRA is dat je kijkt naar het water en erin wilt springen, maar dit kan niet. Het water staat heel laag. Een zwembad is wat we hier missen, maar een cabana aan het water – da’s super.” 

Wagenwegstraat 24 Paramaribo – Suriname, Zuid Amerika

info@akiraoverwaterresort.com

(597) 410 700

Social media: