Het ratelt rustig op het dak van AKIRA. Gelukkig zijn we op tijd binnen voor de regen. Niet lang daarna klinkt er een ander geluid in de grote zaal: het gerinkel van bestek. Na een vier uren lange rit en nog eens drie kwartier varen in het Jamaerkanaal, snak je bij aankomst op het AKIRA OVERWATER RESORT naar een warme lunch. Bekend hiermee verwelkomt de vlotte gastvrouw ons met een klein buffet. Vegetariërs worden niet overgeslagen. Het resort in Suriname is all-inclusive en het eten smaakt naar meer. Het verwondert daarom niet dat alle gasten gaan voor een tweede ronde.

 

Normaal gesproken is niemand blij hiermee, toeristen zeker niet, maar op AKIRA zijn ze gelukkig met de regen. Water uit de hemel is een zegen voor het resort. “Dan hebben we weer water; het heeft lang niet geregend,” zegt de gastvrouw. Binnen afzienbare tijd zijn de vijfenzeventig watertanks, elk met een inhoud van 4000 liters, gevuld met hemelwater. Toch is deze hoeveelheid niet voldoende om het enkele maanden uit te houden met weinig of geen regen.

Na verzadigd te zijn, volgt een ieder zijn of haar eigen weg. De een heeft graag een lekkere douche in de kamer, de ander kiest liever het terras voor een wijntje of bier. Eén ding staat vast: op AKIRA heeft niemand haast. Ook de druppels niet die rustig door tikken. De regen brengt verkoeling. Dan ineens, na een uur regenen, begint het hard te waaien en klinken nu slagen op de daken. Als een storm raast de regen over Bigi Pan. In plaats van water met een randje bos, ziet de omgeving nu helemaal wit uit van de regen.

 

Wat in de vooravond met het vogelspotten gebeurt, valt te bezien, maar geheel volgens programma verschijnt tegen vijf uur ‘s middags de gastvrouw met warme snacks. Wat worden we als gasten toch verwend op overwater resort.    

Wagenwegstraat 24 Paramaribo – Suriname, Zuid Amerika

info@akiraoverwaterresort.com

(597) 410 700

Social media: